De Jonge Turken ‘Kennis’
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object
SlideshowImage object SlideshowImage object

Nieuws

Data 2020 bekend!

01-07-2019
Data 2020 bekend!

In 2020 komen De Jonge Turken bij elkaar op de volgende data. Let op, onderstaande data zijn voor 95% zeker. Eind 2019 worden de definitieve data ingeschoten in je Outlook agenda.

  • 6-7 februari: 2-daagse naar Antwerpen
  • 8 april (let op: nu op woensdag!)
  • 27-29 mei: Turkentrip (niet in lidmaatschap, deelname facultatief)
  • 25 juni: inspiratie op locatie
  • 8 oktober: voor Turken door Turken
  • 10 december: kerstbijeenkomst:

TurkenTrip 2018: Baskenland

27-11-2017
TurkenTrip 2018: Baskenland

Van 13 t/m 15 juni gaan we met de Jonge Turken naar Baskenland, en wel naar Bilbao en San Sebastian!
Op de drempel van Spanje liggen de goudgele stranden en groene heuvels van Baskenland. De grootste kleurexplosies vind je echter op je bord. Van piepkleine pintxos tot smakelijke sterrendiners. Bilbao en San Sebastiaan zijn plekken met de hoogste dichtheid aan sterrenrestaurants van de wereld. Baskenland telt maar liefst 40 sterrenrestaurants. Dit gebied is de bakermat van de schoonheid van eten en drinken. Noem het gewoon maar een culinair paradijs met waanzinnige vergezichten en prachtige kusten. 
Fietsen, verkennen, verrassen en verbazen rond food. Niet alleen out-of-home, maar ook de traditionele retail komt aan bod (Eroski, Aldi, Lidl, Mercadona). Een bezoek aan de plaatselijke markt is ook een echte  sensatie. Krakend verse vis, de mooiste wijnen, hammen en overal de frisse geur van net geplukte kruiden en groenten. En natuurlijk een bezoek aan één van de meest bijzondere musea van de wereld, het door Frank Gehry ontworpen Guggenheim. Als je Baskenland bezoekt, mag een geschiedenisles over deze regio, het Baskische conflict en dit trotse volk niet ontbreken. Zo leren we wat deze bestemming zo bijzonder maakt....
 
De vluchttijden zijn als volgt (onder voorbehoud): 
Woensdag 13 juni:          09.15 – 11.20 uur
Vrijdag 15 juni:                17.10 – 19.15 uur

TurkenTrip 2017: Athene

26-04-2016
TurkenTrip 2017: Athene

Wat doet een enorme crisis met een land, de economie, en haar bevolking? Wat betekent dit voor de retail, en met name foodretail? Carrefour heeft zich inmiddels teruggetrokken uit Griekenland, de Griekse partner is afgelopen juni failliet verklaard en overgenomen door Sklavenitis. De supermarktketen AB van AholdDelhaize, die de mooiste supermarkten heeft in Griekenland, ziet zijn omzet uit Griekenland de afgelopen tijd juist sterk stijgen. Lidl en Aldi groeien. Consumentengedrag en dynamiek van de markt zijn ontzettend veranderd als gevolg van de crisis.

 

Naast al het andere culturele moois dat Athene te bieden heeft, is er natuurlijk met name aandacht voor food. We starten met een inleiding  door een correspondent met een overview van de Griekse situatie. We bezoeken de meest aansprekende formules. De grootste daarvan is Alpha Beta Vasilopoulos (onderdeel van AholdDelhaize) waar we ook een inleidende presentatie krijgen. Tijdens een fietstour bekijken we leuke concepten en een bezoek aan de centrale versmarkt met een aparte hal voor groeten, vlees en vis ontbreekt ook zeker niet. Verder staat er een fantastisch leveranciersbezoek gepland: we gaan meer leren over Griekse wijnen! Natuurlijk zorgen wij er voor dat het weer een mooie mix word van inhoud en netwerken. En wat is een betere manier om het programma af te sluiten met een blik op de zonsondergang aan de Middellandse zee…

 

Turkentrip 2016: Dubai

26-08-2015
Turkentrip 2016: Dubai

Wie Dubai bezoekt zal zeker onder de indruk zijn van deze stad. Groot, groter, grootst en duur, duurder, duurst zijn termen die zeker van toepassing zijn op deze bestemming. 

Dubai is één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten. Omdat de oliereserves beduidend lager zijn dan die van een aantal mede emiraten, heeft men het beleid tijdig en drastisch omgegooid, naar een nieuwe economisch plan: het “centrally-planned free-market capitalism”.  De economie van Dubai kent een hoge jaarlijkse economische groei, hoofdzakelijk door de geringe overheidsbemoeienis en zeer lage belastingdruk. Het emiraat is niet meer afhankelijk van aardolie en aardgas. Slechts 6% van het bruto binnenlands product wordt geleverd door deze grondstoffen. De economie van Dubai is zich in een snel tempo aan het ontwikkelen in de toeristenindustrie, financiële dienstverlening, ICT en het zijn van een schakel in de lucht- en vrachtverbindingen tussen Azië en Europa. 
De economische depressie heeft ook Dubai getroffen, met name door de afhankelijkheid van de toeristische sector en de bouw. Geruchten gingen de ronde dat veel projecten vertraging opliepen en in sommige gevallen zelfs geannuleerd werden. In een poging de recessie te bestrijden, heeft de regering diverse fiscale maatregelen genomen om de bedrijven in de regio te stimuleren. De economie van Dubai zal zich blijven uitbreiden en heeft als doelstelling om de nummer 1 toeristische trekpleister op de wereld te worden. Wat zijn de lessen die we kunnen leren van die aan superlatieven bouwende Dubai? Want dat we iets van ze kunnen leren staat vast. Hier stampen ze de hoogste torens, de meest luxueuze hotels en de palmigste eilanden in razend tempo uit de woestijngrond. Een stad vol indrukwekkende hoogtepunten, waarbij men laat zien dat grenzen steeds weer overschreden kunnen worden.
Wat kunnen wij  leren van de omschakeling van focus op olie naar handel en industrie? Wat leren we
van al deze welvaart, dit ongebreideld kopen? En wat leren wij van het feit dat Dubai  na een depressie toch weer volop in de lift zit? We gaan in Dubai op zoek naar  aanknopingspunten. In ieder geval blijkt geloof in eigen kunnen alvast een goede eerste stap. Focus op je klanten, duidelijk communiceren (in woord en beeld) en service gericht zijn, zijn de stappen op het pad naar succes. En tenslotte … niet bang zijn om het onmogelijke te proberen. Daar is Dubai het levend bewijs van!

Woensdag 13 april
We vertrekken op woensdag 13 april om 15.30 uur van Schiphol richting Dubai, waar we om 23.59 uur aankomen.  Dan gaan we gauw naar het hotel om in te checken en nog een afzakkertje te drinken.

Donderdag 14 april
We starten de dag met een bezoek aan Friesland Campina Middle East, waar we ontvangen worden door Managing Director Bas Roelofs (en ex-Jonge Turk). Sinds deze zomer woont en werkt hij in Dubai. Hij vertelt ons uitgebreid over de business en de kansen daar, maar natuurlijk ook over zijn nieuwe leven in het Midden-Oosten.  Hierna ontmoeten we de Nederlandse Consul Generaal in Dubai. De harde hand van Sjeikh Mohammed tovert Dubai om in de snelst groeiende economie ter wereld. Uiterlijk in 2015 is dit hét financieel en commercieel centrum. De consul geeft ons inzicht in de rol van de overheid in het aanjagen van het succes van Dubai. En wat we moéten leren van Dubai. Vervolgens is het tijd voor retail. We krijgen inzicht in de verschillende formats die Dubai te bieden heeft. Niet alleen hypermarkt en supermarkt komen aan bod, maar ook  out-of-home. Dan is tijd om bij te praten onder het genot van een drankje. We gaan voor een zeer exclusief aperitief naar Burj al Araab, het enige 7 sterrenhotel ter wereld. Met recht het aller luxueuste hotel dat er bestaat! Daar genieten we van een drankje in de prachtige Sky View Bar. Tot slot dineren we, met uitzicht op de spectaculaire Dubai Fountains. Deze fonteinenshow bestaat officieel uit de grootste en duurste fonteinen ter wereld.

Vrijdag 15 april    
Deze ochtend gaan we vroeg uit de veren om een bezoek te brengen aan de prachtige Shindagha versmarkt. Vis, vis en nog meer vis! Daarna maken we een cruise over de Dubai Creek, met zicht en bezoek op lokale tradities en markten. Daarna gaan we door naar het Observation Deck van Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld van maar liefst 828 meter! Dan is het tijd voor de Dubai Mall, de grootste mall ter wereld.  Er is ruimte voor zo'n 1200 winkels. De totale winkeloppervlakte bedraagt meer dan een half miljoen vierkante meter. Er zijn parkeerplaatsen voor 14.000 auto's. 
In het atrium van Dubai Mall staat ook het grootste aquarium ter wereld. Het winkelcentrum van de superlatieven werd op 4 november 2008 geopend. We brengen daar een bezoek aan o.a. Waitrose en All Day Mini Market. Hier bevindt zich ook een vestiging van Eataly. Er is daarnaast genoeg tijd om alle prachtige specialty stores te bekijken, deze zijn werkelijk een lust voor het oog. Aan het einde van de middag gaan we richting woestijn voor een woestijn safari. We racen door de duinen met 4wd, rijden op een kameel, zien de prachtige zonsondergang en nog veel meer. Een ervaring om nooit te vergeten!

Zaterdag 16 april    
Na het ontbijt gaan we door naar het volgende prachtige winkelcentrum: Mall of the Emirates. Dit befaamde winkelcentrum heeft het eerste indoor skiresort van het Midden Oosten. Hier bezoeken we o.a. Carrefour en Marks & Spencer. Ook hier besteden we weer de nodige aandacht aan out-of-home en speciaalzaken. Vervolgens gaan we rap naar het vliegveld , waar we om 14:55 uur vertrekken richting Schiphol. We komen daar om 20:00 uur aan.

 


 

Markthal

21-11-2014
Markthal

Begin oktober is de Markthal in Rotterdam geopend alias KoopBoog, Vreetkeet, Puntenslijper of Sixtijnse Kapel…. J. Dit zou iedereen die in de food werkt, gezien moeten hebben. Vooral over versbeleving valt hier veel te leren. Daarom was het op 19 november hoog tijd om dit met een select gezelschap van een aantal Jonge Turken en Orakelleden met eigen ogen te bekijken.

9 oktober: Tony Chocoloney en Instock

14-10-2014
9 oktober: Tony Chocoloney en Instock

Dit jaar zijn we in het kader van ‘’Voor Turken door Turken’’ te gast bij Tony’s Chocolonely, waar we worden ontvangen door Jonge Turk Henk-Jan Beltman. Dit prachtige bedrijf is op weg naar 100% slaafvrije chocolade: ''Wij zijn vastbesloten om chocolade te veranderen. Wij willen laten zien dat het ook anders kan door het goede voorbeeld te geven. We hopen hiermee andere (grotere) chocolademakers en verkopers te inspireren ook hun verantwoordelijkheid te nemen. Alleen zo kunnen we de ongelijk verdeelde chocoladewereld veranderen in een 100% slaafvrije''. Daarna brengen we een bezoek aan Instock. Dit is het eerste restaurant in Nederland dat voedselverspilling op de kaart zet. Er wordt gekookt met restanten van AH-filialen uit Amsterdam. Voor meer info, klik  hier en hier